De Sjamaan

Dinsdag ben ik naar een Sjamaan geweest.
Ik besprak een tijdje geleden met mijn psycholoog dat ik behoefte heb aan meer spiritualiteit. Toen noemde zij de naam van een vrouw die zij kent die Sjamaan is. Daar was ik wel heel benieuwd naar.

Joke is een vrouw van in de 70 en woont op een modern ingericht appartementje in het centrum van Zeist. Ik krijg een kopje thee, heel in het kort geef ik aan wat de reden van mijn komst is.
Dat is dat ik behoefte heb aan meer spiritualiteit en extra ondersteuning in mijn leven. Mijn voornaamste klacht is heel veel piekeren en faalangstige gevoelens waardoor ik me somber kan gaan voelen. Vervolgens legt Joke uit wat haar manier van werken is.

Voor mij is het ook helemaal nieuw, maar wat ik er er tot nu toe van begrepen heb is dat een sjamaan contact legt met de bovenwereld en benedenwereld. Zij geloven dat een mens meer is dan alleen een lichaam, maar ook bestaat uit een ziel. In je leven kunnen zieldelen kwijt of beschadigd raken of je kunt dingen bij je dragen die er niet horen. Dit kan komen door bepaalde traumatische ervaringen. Een Sjamaan maakt verbinding met de energie van degene die de sessie ondergaat.

Dan ga ik liggen op een stretcher, Joke gaat naast mij zitten. Ik hoef mij alleen maar proberen te ontspannen en Joke gaat ervaren wat er te ervaren valt. Na ongeveer 20 minuten vraagt ze mij of ik er klaar voor ben om haar verhaal te horen. Ik wil het heel graag weten.
Joke had het gevoel gehad dat ze moeilijk rechtop kon zitten en dat er een zware steen in haar nek lag.
Die steen heeft zij met al haar kracht van haar nek afgehaald en weggegooid.
Ook zag zij een grammofoonplaat in mijn hoofd die constant dezelfde tekst afspeelde. Het was iets als: Ik wordt constant overvraagd, ik stop er maar helemaal mee. Ik kan nooit voldoen.
Die grammofoonplaat heeft zij kapotgemaakt.

Vervolgens is zij op zoek gegaan naar mijn krachtdier. Iedereen heeft een  krachtdier dat zijn of haar kwaliteiten symboliseert. Ze vond mijn krachtdier in een Engels bos. Dit verwijst naar een Keltische symboliek. Mijn krachtdier is: een Everzwijn. Een mannetje.

everzwijn

Deze staat voor een oerkracht. Het is een leiderfiguur, beschermend en zorgzaam. Hij leeft vaak in een kleine groep, maar soms ook alleen. Hij kan je inspireren tot poëzie of muziek.

Als een leider heb ik mijzelf nooit gezien, dit is ook helemaal nieuw voor mij. Maar dat komt volgens Joke omdat mijn krachtdier verdwaald was en nu heeft zij mijn Everzwijn weer bij mij teruggebracht.
Nu is het zaak mijn kracht te gaan gebruiken.

De boodschap die Joke me meegaf was dat ik aan niemands verwachtingen hoef te voldoen, maar dat het goed is om te doen wat echt bij mij past in plaats van mijzelf te proberen aan te passen aan iets wat niet mijn ding is.

Ik vond het echt heel fijn. Joke is een superlieve vrouw en ik voelde mij meteen bij haar op mijn gemak. Ik vind het ook een heel fijn idee om me voor te stellen dat mijn Everzwijn mij helpt in het leven.

Ik vroeg haar hoe het zat met de betaling.
Ze zei dat ze normaal een spaarvarkentje neerzette waar mensen vrijwillig een bijdrage in konden doen, waarvan een deel naar arme kinderen in Sri Lanka gaat. Ze heeft geen officiële praktijk, maar doet dit gewoon om mensen te helpen.  Ze zei: je hoeft niks te betalen hoor, je hebt al zo weinig. Mijn beloning is dat jij tevreden de deur uitgaat. aww

Ik vind het heel interessant en ga me hier zeker nog eens in verdiepen, net als in andere stromingen binnen de parapsychologie.
Ik ben ook heel benieuwd naar andere mensen en hun krachtdier.
Misschien wordt ik later ook wel Sjamaan  🙂

4 gedachten over “De Sjamaan”

 1. Hallo,

  Ik ben ook op zoek naar een sjamaan. Ik woon zelf in Zeist en zou graag met haar ( Joke ) in contact komen. Heb jij een nummer van haar?

  Vriendelijke groet

  Claudia willems

 2. Hoi Charlotte,

  Ook ik ben op zoek naar een sjamaan in Zeist. Hoe kan ik in contact komen met deze bijzondere dame?
  Dank je wel alvast.

  Groetjes van Linsey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *