Culturele zondag 15 januari

Afgelopen zondag waren er door heel Utrecht allerlei leuke dingen te beleven. Gratis!
Het geheel aan activiteiten werd Nieuwjaarsduik genoemd en is ‘de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht.’ Net als tijdens het evenement ‘Gluren bij de buren’ -dat dit jaar trouwens op zondag 17 februari plaatsvindt – is er een overvol programma, zodat je zelf je eigen route kunt uitstippelen. Ik las op internet dat het evenement afgelopen zondag 18.500 bezoekers heeft getrokken.
https://www.facebook.com/culturelezondagen/

Hier volgt een kort verslag van de optredens die ik heb gezien.

* De Deense Detective – Rosa Ensemble (in Ekko.) 
Heel leuk gedaan, geheimzinnig sfeertje, leuk poppodium. Een clubje mannen vertelde een spannend verhaal met muziek en geluidseffecten.
Ik voel mij vrij onnozel, maar het verhaal zelf ging mij eerlijk gezegd een beetje boven de pet. Ik kon het niet goed volgen waar het nou precies over ging of wat de clou van het verhaal was.
voor meer informatie:
http://Rosaensemble.nl

* Creatief met schimmels- Prof. dr. Han Wösten (in Winkel van Sinkel)
In een zaal in de winkel van Sinkel vertelde microbioloog Han Wösten over de mogelijkheden van schimmels voor de wetenschap. Heel interessant. Over hoe schimmels in de natuur groeien en dat er ontzettend veel nuttige toepassingen zijn en veel mogelijkheden in wetenschap en design.  Schimmel als duurzaam alternatief van allerlei materialen zoals  hout, leer en rubber. We hebben een uur lang geboeid naar de man zitten luisteren. Universiteit Utrecht organiseert onder de naam studium generale regelmatig gratis lezingen. Zeker de moeite waard.
Op deze website vind je meer informatie over de lezingen die gegeven worden:
https://www.sg.uu.nl/

Van al die verhalen over schimmels, kregen we trek dus hebben even een patatje gehaald.  😉
Daarna hebben we  een blik geworpen in café Hofman waar iets literairs aan de gang was, maar dat was me echt te druk! (Mooie woorden)

* Cartoontheater: Kantoorvlieg – Theatergroep Dender (in het stadhuis)
Kindervoorstelling
Heel leuk voor jong en oud. Ik ben nooit zulk goed comedy-publiek. Ik zeg altijd dat als het publiek alleen maar uit Charlotte’s zou bestaan, elk optreden zou floppen. Ik ben een stille genieter.
Wel heb ik met een grijns op mijn gezicht zitten kijken. Thom heeft uitbundig gelachen. Net als alle kinderen die uit hun dak gingen.
Het verhaal gaat over twee kantoormannen die je meenemen  naar hun cartoon-wereld.
1 man doet het geluid met live gitaar en allerlei geluidseffecten.
http://Tgdender.nl

* Hoe mooi wil je het hebben -JAFT (in stadskasteel Oudaen)
Heel erg mooi en leuk. Deze grote band zet een goeie show neer met muziek en poëzie. Ook hier hebben wij erg van genoten. Afwisselend, onderhoudend en swingend!
http://Jaft.nl

WP_20170115_18_02_26_Pro[1]
Als laatste hebben we café Willem Slok aangedaan, maar hier stonden we als sardientjes in blik. We hebben geprobeerd ons naar binnen te proppen, maar ik moest naar buiten stappen als er mensen langs wilde, dus toen zijn we maar vertrokken. Wel klonk erg leuk: een bluesband. (Captain Morgan Express)

Al met al een superleuke middag gehad!
Echt een aanrader. Volgend jaar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *