Evaluatie Corrie

Een groot deel van onderstaande vragen heb ik  van https://95vragen.nl/


Ik ben heel benieuwd welke kritische vragen en/of antwoorden jij nog kan toevoegen!

1. Rutte vertelde in februari 2021 dat hij nog nooit getest was op Corona, omdat ‘het geen zin heeft om te testen als je geen klachten hebt.’
Waarom moest je voor de Corona-check-app een test uit laten voeren als je geen klachten had?
Gaat het om Corona zelf of om het legitimeren van een controle-systeem?

2. Wat is de schade die het beleid heeft aangericht? Is dit proportioneel ten opzichte van de ernst van het virus?
Afhankelijk van leeftijd en andere aandoeningen verschilt het risico op ziekte, risico op IC-opname en het risico op overlijden. De opgelegde maatregelen hielden hier geen rekening mee en veroorzaakten wel enorm veel leed zoals eenzaamheid, angst en depressie.

3. Hoe betrouwbaar is de informatie van de overheid over deze app en de toekomst ervan? Hugo de Jonge sprak zichzelf veelvuldig tegen en deed beloftes die hij niet na kwam. Zo heeft hij gezegd dat niemand verplicht zal worden om te bewijzen of hij gevaccineerd is. Later zei hij dat de overheid precies weet waar de ongevaccineerden wonen aan de hand van hun postcodes. Mark Rutte had geen actieve herinnering aan zijn uitspraken over het opbouwen van natuurlijke immuniteit, Grapperhaus vierde zijn bruiloft en zoende zijn schoonmoeder, de koning ging midden in een lockdown op vakantie naar Griekenland. Blijkbaar achten zij zichzelf immuun.
En waar is eigenlijk die 5 miljard euro gebleven?

4. Zijn er voldoende deskundigen met verschillende expertises geraadpleegd? Of is er een te eenzijdig beeld geschetst?
Is er voldoende ruimte geboden aan tegengeluid en kritische vragen? Vooruitgang in de wetenschap is immers gebaad bij dialoog.

5. Is de media voldoende kritisch geweest ten opzichte van het overheidsbeleid?

6. Mona Keijzer werd ontslagen toen ze haar mening gaf over de Corona-check-app. Blijkbaar kan de politiek wel snel iemand ontslaan als ze dat echt nodig vinden. Is dat proportioneel in het licht van de toeslagenaffaire? Zijn toen verantwoordelijke ambtenaren en bewindspersonen ontslagen? Is dit de nieuwe bestuurscultuur?
Hebben alle getroffen ouders van de toeslagenaffaire inmiddels hun geld teruggekregen?

7. Als een volksvertegenwoordiger wordt ontslagen omdat ze de stem van haar kiezers vertegenwoordigt, is er dan nog sprake van een democratie?

8. Wat zegt het als Mona Keijzer als ingewijde in het kabinetsbeleid in haar afscheidsbrief spreekt over ‘het langzaam overgaan naar een situatie dat je alleen nog ergens binnen mag met een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs (het zogenaamde 2G-systeem)? Betekent dit een directe vaccinatieplicht omdat testen dan niet meer geldig is?

9. Waarom is het kaartje van de GGD waar naam, geboortedatum, prikdatum, soort vaccin, en batchnummer in combinatie met het tonen van je ID niet geldig? Waarom moet er persé een QR-code komen?

10. Wist je dat in de bijsluiter van Pfizer is aangegeven dat de experimentele fase nog tot 2023 loopt? Deelname is vrijwillig, en je bent dus zelf verantwoordelijk voor eventuele prikschade.

11. Wist je dat aan het begin van de eerste lockdown vaccins zijn ingekocht voor de komende jaren?

12. In het begin van de Corona-crisis werd gezegd dat we de ouderen en kwetsbaren moesten beschermen. Als zij nu beschermd zijn door de prik, waarom is de app dan nog nodig?

13. Zijn die kwetsbaren niet net zo kwetsbaar voor gewone griep en verkoudheid?

14. Zou het geld dat werd geïnvesteerd in reclamecampagnes en handhaving niet beter geïnvesteerd kunnen worden in de zorg?

15. Waarom de agressie van de staat met betrekking tot de handhaving van de app? (Burgemeester Bruls: ‘Horeca die niet gaan controleren, gaan op slot!’

16. Is dat proportioneel vergeleken met andere problemen in de samenleving?

17. Wat vind je ervan dat de app in de toekomst gebruikt zou kunnen worden als identiteitsbewijs, rijbewijs, gezondheidsgegevens, CO2-budget? Misschien niet in de vorm van een corona-check-app dan wel als een digitaal Europees paspoort met digitaal ID gekoppeld aan bank- en medische gegevens. Alles in 1 handige app! Wetgeving hiervoor is al door EU geregeld.

18. Weet je nog dat je zei: Zo-iets kan in Nederland nooit gebeuren?

19. Hoe verstandig is het om de overheid toe te laten zoveel van je te weten als we kijken naar de vermorzelende bureaucratische moloch die de overheid is in bijvoorbeeld de toeslagenaffaire, discriminatie op basis van etniciteit, de eindeloze lijst leugens vanuit ministers en ambtenaren inzake deze affaire tot op heden?

In de jaren 30 van de vorige eeuw hield Nederland een volkstelling waarbij oa iemands religie werd geregistreerd. Een grote groep mensen vond het niet bezwaarlijk op te geven dat ze tot de Joods-Israëlitische gemeenschap behoorden.

20. Wat zijn de politieke denkbeelden van oa Rutte, Kaag en de Jonge als je bedenkt dat Rutte Klaus Schwab (globalist en neocommunist) iemand noemt waar hij het grootst mogelijke respect voor heeft? Zijn zij hun vervolgcarrière aan het plannen?

21. Als je argument om de app te gebruiken is: ‘we moeten de overheid gehoorzamen.’ Wat is dan voor jezelf de grens om dat niet meer te doen?

22. Is er wel eens aan de ouderen in de verzorgingstehuizen gevraagd wat zij ervan vinden als ze voor hun eigen bestwil, zonder hun toestemming, maandenlang opgesloten worden?

23. Hoe effectief zijn de maatregelen geweest?

24. Van hoeveel van de Corona-doden is Corona de hoofdoorzaak?

25. Is het terecht dat Corona een A-status heeft gekregen? In dezelfde categorie als de Pest, Spaanse griep en Ebola?

26. Waarom is de oorzaak onbekend van de huidige oversterfte?

27. Wanneer je na vaccinatie nog steeds het virus kunt doorgeven en nog steeds ziek kunt worden, hoe effectief zijn deze dan?

28. Wat vind je van de cursus pandemie-marketing van van Ranst?

29. Hoe zat het ook alweer met de Mexicaanse griep?  Er was een terugblik van Zembla die ik nu niet meer terug kan vinden.

Mijn vorige blogs over Corona: 
Hier kun je  mijn ontwikkeling volgen richting steeds extremere ‘complottheorieën’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *