Full Wappie

Ik weet niet of iemand überhaupt mijn blog nog leest, maar ik tik lekker door. Men wordt over het algemeen schijtziek van mijn negatieve gedoe heb ik het idee.  Lief dagboek..

Solidariteit
Ik heb het gevoel dat mensen tegen elkaar worden opgezet. Ik heb het idee dat er veel mensen zijn die het onbegrijpelijk vinden dat er mensen zó egoïstisch en zó niet solidair zijn met anderen om zich niet te laten vaccineren. Dat er mensen zó dom zijn om in complottherorieën te geloven. Er gaan mensen dood aan Corona en er worden velen ernstig ziek. Er zijn nota bene mensen die dierbaren hebben verloren aan Corona! Typisch dat omdat je het zelf niet hebt gehad, je er niet druk om maakt.
Ik heb mij (nog) niet laten vaccineren en voel me een paria. De druk wordt steeds verder opgevoerd. Er wordt gedreigd met uitsluiting: als je je niet laat vaccineren ben je straks niet meer welkom op veel plekken en maak je het jezelf heel moeilijk. Bovendien breng je anderen in levensgevaar!
Ik ontken niet dat er mensen doodgaan en ernstig ziek worden. Ik vind het oprecht heel naar voor mensen die een dierbare hebben verloren en mensen die langdurig klachten hebben: Ik wens iedereen heel veel sterkte.

Het verwijt van een gebrek aan solidariteit vind ik vervelend en lastig. In onze cultuur zijn we ontzettend individualistisch en competitief ingesteld. Solidariteit met kwetsbare groepen is in mijn ogen over het algemeen ver te zoeken. Het kabinet bezuinigt al jaren op de verzorgingsstaat, er wordt een beroep gedaan op eigen verantwoordelijkheid en het is altijd ieder voor zich. Oudere mensen worden gezien als een stelletje lastpakken die geen bijdrage meer leveren aan de samenleving en economie, er is in veel sectoren sprake van ouderendiscriminatie (45+) op de arbeidsmarkt. Ieder moet zijn eigen broek ophouden en wordt gezien als van kwade wil tot het tegendeel bewezen is.
Ik heb ontzettend veel compassie met heel veel zielige kwetsbare en hardwerkende mensen. Maar ik denk niet dat het de bedoeling is om het leven van alle gezonde mensen voor onbepaalde tijd op pauze te zetten, met alle gevolgen van dien! Het is erg makkelijk om een deugdelijk mens te zijn als het enige wat je hiervoor hoeft te doen is passief zijn. Met je deugpaspoort. Heel braaf. Ik verdenk velen ervan vooral zelf graag op vakantie te willen kunnen. Heel solidair.

Ik ken zelf inderdaad geen mensen die ernstig ziek zijn geworden van Corona, laat staan dat ze zijn overleden. Ik ken ook weinig mensen die mensen kennen die ernstig ziek zijn geworden of zijn overleden. Zelfs in het woonzorgcentrum waar ik werkte en waar ongeveer 50 bewoners leven van 80 jaar en ouder, heeft Corona niet om zich heen kunnen grijpen. Op een andere werklocatie waar mensen met een beperking leven, is Corona uitgebroken en alle bewoners zijn volledig hersteld. Er is daar wel een vrouw overleden die oud en ziek was en geen zorg kon krijgen. In de ziekenhuizen ligt momenteel een overzichtelijk aantal patiënten. Dat is niet mijn associatie met de term pandemie. Ik baseer de ernst van de situatie inderdaad op mijn eigen ervaring, op wat ik zie en hoor.

We zitten trouwens niet allemaal in hetzelfde schuitje. Sommige mensen hebben een vlotje, een reddingsboei of helemaal niets. Anderen hebben een luxe jacht. Voor de mensen die geen verlies lijden is het makkelijk praten over solidariteit. Weet je dat de gewone man wereldwijd 3.7 biljoen verloren heeft tijdens deze crisis en de miljardairs kregen er 3.9 biljoen bij. Het is de grootste transfer in een jaar in de geschiedenis.

De wetenschap
‘Heb vertrouwen in de wetenschap!’ Wordt gezegd. ‘Je bent maar een leek en je weet niks!’ ‘De slimste mensen op aarde hebben al jaren aan dergelijke vaccins gewerkt.’
Ik vraag mij af: wat is dat dan; DE wetenschap? En waarom zou ik blindelings vertrouwen op wat een aantal ‘experts’ ons vertellen. Jaap, Diederik, Marion. Experts die er het afgelopen jaar continue naast zaten met hun alarmerende apocalyptische voorspellingen. Ik geloof in een wetenschappelijke methode. Er is meer in het leven dan virussen en dus moet ook geluisterd worden naar de expertise van andere specialisten.
De moderne geneeskunde is eigenlijk de studie naar medicijnen. Er zijn ontzettend veel verschillende disciplines en leerscholen net als in de geestelijke gezondheidszorg. Geleerde mensen hebben andere visies en zijn het met elkaar oneens. Specialisten zijn gespecialiseerd in bepaalde onderdelen van het menselijk lichaam zonder dat zij naar het complete plaatje kijken. Ik heb het idee dat er te weinig wordt gekeken naar de preventie van een hoop ziektes en in plaats daarvan er veel aandacht wordt besteed aan het bestrijden van symptomen. Er zijn vele wetenschappers die hun ernstige twijfels uitspreken over het Corona-beleid. Er zijn zelfs vele wetenschappers wereldwijd die waarschuwen voor de gevaren van de mRNA-vaccins. Dick Bijl bijvoorbeeld, is epidemioloog en spreekt zijn twijfels uit (link).

Ik heb het idee dat veel mensen niet bereid zijn om zelf na te denken en dat ‘DE wetenschap’ is als de grootste nieuwe wereldreligie met alle bijbehorende dogma’s. Je mag overtuigingen niet ter discussie stellen, je mag er niet aan twijfelen. Het is heilig! Mensen hebben  behoefte aan de nodige houvast en aan een autoriteit die hen vertelt wat goed en slecht is.
Ik twijfel erg aan die autoriteiten en hun onafhankelijkheid. Ongewenste testuitslagen worden niet gepubliceerd, wenselijke uitslagen gemanipuleerd.

Het Nederlandse kabinet
Als ik naar de Nederlandse politiek kijk, krijg ik  sterk de indruk dat bijvoorbeeld een meneer de Jonge zwaar incompetent is voor deze functie. Het kabinet was demissionair verklaard. Dat betekent dat ze hun ontslag hebben ingediend en niet meer het vertrouwen genieten van de meerderheid van de wetgevende macht. Een demissionaire regering mag officieel enkel nog lopende zaken afhandelen en geen omstreden zaken behandelen. Ze hebben het namelijk erg bont gemaakt. Ze hebben grove fouten gemaakt, gelogen en vele mensen ernstig gedupeerd. Denk aan de toeslagenaffaire en gasboringen in Groningen. Maar ook aan jarenlange bezuinigingen in de zorg. En nu zitten dezelfde poppetjes er nog steeds en ze gaan vrolijk verder alsof er niks aan de hand is! Hugo heeft zelfs de macht gekregen om als minister van volksgezondheid in zijn eentje belangrijke beslissingen te nemen. Hugo heeft 0 respect voor mensen die zich niet willen laten vaccineren. Hij zegt dat de wappies in de tweede kamer zitten en dat de coronazelftest niet goed werkt, omdat mensen niet voldoende bereid zijn zichzelf pijn te doen en niet voldoende doordouwen.  Hij heeft zelfs gezegd: ‘De bijwerkingen nemen toe naarmate je meer prikken hebt gehad. Dat is de reden waarom verantwoord medisch handelen bij iemand die een infectie heeft doorgemaakt is om maar 1 prik te nemen. Bij een tweede prik na doorgemaakte infectie, heb je vaak meer bijwerkingen.’ Zou het misschien, heel misschien zo kunnen zijn dat de overheid niet het beste met ons voor heeft? Of dat in ieder geval de volksgezondheid geen prioriteit heeft? Dat er andere overwegingen meespelen? We worden behandeld als kleuters met argumentatie als: ‘omdat ik het zeg’ zonder enige (wetenschappelijke) onderbouwing. Zonder inspraak.

Corruptie
Alle mensen die deugen hebben vast een aantal documentaires gezien op Netflix, zoals ‘Seaspiracy’.  Het gaat over de schade die de mens aanricht aan oceanen en alles wat daarin leeft. Een verontrustende wereldwijde corruptie wordt blootgelegd.’ Er zijn ontzettend veel van dit soort documentaires. Cow-spiracy gaat over de bio-industrie, over hoe natuurlijke hulpbronnen worden uitgebuit en hoe deze crisis grotendeels genegeerd worde door grote milieuorganisaties. Plasticsoep, visserij, bio-industrie. De kleding en cosmetica-industrie. Overal vindt wereldwijde corruptie plaats. Zou dit ook kunnen gelden voor de farmaceutische industrie? De wereld is helaas nou eenmaal tamelijk verziekt. Ik wil niet pessimistisch zijn. Om de een of andere reden gaat de wereld, de mensheid, het dierenrijk, de natuur en de aarde me aan het hart. Het raakt me juist omdat ik erom geef.  Ik denk omdat we op een dieper niveau allemaal met elkaar verbonden zijn. Wat ik een hele mooie uitspraak vind, is: ‘Duisternis kan niet bestaan in de aanwezigheid van licht.’ Daarom heb ik behoefte om licht te schijnen op de duisternis. Om haar kleiner te maken.
Als er meer mensen zijn die zich druk maken om bepaalde problemen, is de kans groter dat er iets aan gedaan wordt. Ook kun je zelf je steentje bijdragen. Met een kleine rimpeling in het water, kunnen grote golven ontstaan. Wat ik denk dat goed is, is bijvoorbeeld dat de bevolking eerlijk wordt ingelicht.

Psychopatie
Er worden van begin af aan tegenstrijdige berichten naar buiten gebracht. Ken je dat experiment met de proefpersonen die een persoon in de andere kamer elektrische schokken moesten toedienen? De schokken werden steeds heftiger, tot dodelijke voltages aan toe. Een wetenschapper in witte jas, vertelde op nadrukkelijke toon dat het in het belang van de wetenschap was dat de proefpersonen zouden gehoorzamen. Ik zie een link: Wat van ons gevraagd wordt, is steeds gekker en mensen groeien erin mee. Als de expert het zegt, zal het wel goed zijn.
In een interview met therapeut Jan Storms, vertelde de man over wat psychopaten in een relatie doen. Een psychopaat liegt tegen zijn partner/slachtoffer, spreekt zichzelf tegen, maakt de ander angstig en in de war en laat de ander geloven dat het aan diegene ligt (gaslighting).  Doet je dit ergens aan denken?

De vaccins
Mensen geloven niet dat er noemenswaardige risico’s zitten aan het nemen van een Corona-vaccin. Dat zitten er wel.
Dat schreef Hugo zelf in een brief. Wat is in godsnaam het nut van het vaccineren van gezonde mensen (meer dan 98% van de positief geteste mensen ervaart geen klachten) terwijl nog onbekend is of het daadwerkelijk beschermt tegen overdracht en besmetting?! Van kinderen! Je zou haast denken dat vaccineren het doel is in plaats van een middel. Wist je trouwens dat de producenten juridisch niet aansprakelijk zijn, mocht er iets mis gaan. Eigen risico.

Ik wil graag nog eens delen wat ik las op de officiële website van EMA (European Medicine Agency) De organisatie die alle vaccins die op de markt moeten goedkeuren. Ik neem het Pfizer vaccin als voorbeeld:

Het vaccin van Pfizer heet Comirnaty.

In een klinische studie deden ongeveer 44.000 mensen mee van 16 jaar en ouder. De helft ontving het medicijn en de helft een dummy injectie (placebo). Het ging om mensen die geen infectie met Covid-19 hadden doorgemaakt. 8 van de 18.198 mensen (er zijn er een aantal afgevallen) die het vaccin ontvingen kregen symptomen van Covid tegenover 162 van de 18.325 mensen die het dummy vaccin ontvingen. Onlangs is de studie uitgebreid met 2260 kinderen tussen de 12 en 15. Van de 1005 kinderen die het vaccin ontvingen, ontwikkelde geen van hen Covid tegenover 16 van de 978 die het dummy vaccin ontvingen.

Er waren niet voldoende data beschikbaar om te concluderen dat het vaccin goed werkt bij mensen die al een natuurlijke infectie hebben doorgemaakt. Het is nog onduidelijk hoeveel gevaccineerden nog steeds in staat zijn om het virus met zich mee te dragen en het te verspreiden.

Het is nog niet bekend hoe lang het vaccin bescherming biedt. De mensen uit de klinische studie zullen nog 2 jaar worden gevolgd.
Momenteel is Comirnaty nog niet geautoriseerd voor kinderen onder de 12.

Er zijn beperkte data beschikbaar over mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Data over het gebruik bij zwangere vrouwen zijn zeer beperkt.
Er zijn enkele gevallen waarbij sprake was van ernstige allergische reacties (anaphylaxis) (Dit kan dodelijk zijn).

Comirnaty heeft een voorwaardelijke toelating gekregen gezien de noodzaak in de huidige pandemie.  Dat betekent dat de producent met aanvullend bewijs dient te komen.
De studie loopt nog 2 jaar en zal worden aangevuld met informatie over hoe lang het vaccin bescherming biedt, hoe goed het vaccin helpt beschermen tegen ernstige vormen van Covid en hoe goed het mensen met een verzwakt immuunsysteem en zwangere vrouwen beschermt.
Ook zullen onafhankelijke studies meer informatie moeten geven over de lange termijn veiligheid en voordelen in de algehele populatie. Ook zal de producent met aanvullende studies komen die de kwaliteit van het product garanderen.

Wie is hier nou gek?

Chorombo Proyect: La Foto ♠ The Truman Show End

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *