Kledingruil

Eind november – op een ijzig koude zondagmiddag-  ben ik weer eens naar een kledingruil geweest.
Deze werd georganiseerd door watmooi in samenwerking met little green dress.
een kaartje kost €10,00. De dames hebben de middag keurig georganiseerd en de sfeer is goed, dus ik vind het zijn geld wel waard.  Er is een professionele fotograaf en een photobooth: Hartstikke leuk.  We krijgen een thee’tje, een lekker hapje en een goodiebag. Die laatste ben ik wat minder van onder de indruk. Het is een tasje vol reclamefolders en een zakje kattenvoer: vrij willekeurig.

De middag begint met het  inleveren van alle kleding. Per persoon moet je minimaal 2 items meenemen.
Ik heb een stuk of 10 items meegenomen. Dit is een fractie van de enorme berg  kleding waarmee ik vier boodschappentassen heb kunnen vullen na het uitmesten van  mijn kledingkast. Wie weet is een ander er nog blij mee.

Vervolgens mag je alles passen, en terughangen in het rek. Anderen moeten ook de kans krijgen om alles te passen. Wanneer je verliefd word op een kledingstuk, kan dit erg moeilijk zijn. Ik zag al meteen een hoop leuke dingen.

Na de pasronde wordt alles wat mensen willen hebben op 2 aparte rekken gehangen. Deze kleding wordt verloot. Iedereen krijgt een bordje met een nummer. Wil je het kledingstuk hebben, dan houdt je je bordje omhoog.  Ik had, samen met nummer 31, echt gênant veel geluk en ging er met DE jas (die iedereen wilde hebben) vandoor.  Ook heb ik een aantal items meegenomen waar verder niemand interesse in had.

De kleding die niemand hoeft te hebben, gaat naar Sympany.
Met het geld dat Sympany verdient met deze kleding, worden duurzame projecten in Afrika en India gefinancierd
Kijk even naar dit youtubefimpje:
https://www.youtube.com/watch?v=knh2hoGDTfM
Superfijn.  Ik heb voor een tientje een hele nieuwe garderobe en heb ook mijn oude kleding een zeer nuttig tweede leven gegeven.  Een dubbel-fijn gevoel.

Zie hier mijn buit:

IMG_3950 IMG_3946 IMG_3947 IMG_3945 IMG_3943 IMG_3941 IMG_3944 IMG_3942 IMG_3951 IMG_3948

IMG_3949

 

 

 

2 gedachten over “Kledingruil”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *