Struinen in de Tuinen, Amersfoort

Gisteren ben ik voor de eerst naar de tuinen-versie van het gratis festival gluren bij de buren geweest. Vanwege het slechte weer, zijn veel optredens toch naar binnen verplaatst.
Het heeft de hele dag erg geregend, maar dat mocht de pret niet drukken.

Struinen in de tuinen is een gratis festival waarbij door heel Amersfoort allerlei optredens te zien zijn bij mensen thuis die hun tuin/woonkamer hiervoor beschikbaar hebben gesteld.

Mijn vriend en ik hebben weer een paar leuke optredens gezien.
Ik vond het ook gezellig om door het centrum van Amersfoort te lopen. Leuk stadje is dat!

Deze optredens hebben we gezien:

Custom made
Een bandje uit Spakenburg met leuke covers. Het was een beetje improviseren omdat de band in een heel klein kamertje moest spelen. Wij zaten met een aantal mensen in een halletje door de deuropening te kijken. Er was een meisje aan het zingen en gitaar spelen en een jongen op een keyboard. Die laatste kon ik niet zien
😛 Meisje vertelde dat de helft van de band op het laatste moment heeft afgezegd. Vervolgens speelde ze 3 nummers. Het was dus een beetje behelpen allemaal. Desondanks vond ik het goed klinken, al was de gitaar naar mijn mening iets te overheersend. Het was denk ik mooier geweest als ze  een microfoon had gebruikt.  Ik had graag wat meer van ze gehoord. Ik kan ze op internet jammer genoeg nergens terugvinden.

Siberian Oxygen
Singersongwriter-formatie met gitaar en cello.
Het tweede optreden was in een kleine passage waar we toevallig langsliepen onderweg naar een ander optreden. Er stonden 2 fijne stoelen voor ons klaar schuin achter de artiesten. Alle 3 de artiesten draaiden zich af en toe even om, om ook van ons het applaus in ontvangst te nemen. De zanger van de band was bijzonder vriendelijk en toegankelijk en maakte even een praatje met ons, dat was leuk. Ze speelden wat melancholische liedjes, wat Thom een klein beetje bedrukte. (gelukkig knapte hij snel op na een broodje filet American) Ik vond het wel mooi bij het weer passen. Ze brachten zowel eigen werk als een aantal covers. Bijvoorbeeld een nummer van Eddie Vedder uit de film into the wild. Ik vond het nummer ´do we? we do.´, een cover van Beck het leukst. (heel andere versie)
De instrumenten vond ik mooi, de zangstem van de man spreekt mij eerlijk gezegd minder aan.
De vrouwelijke zang en de samenzang vond ik wel erg mooi.
Hier kun je de muziek beluisteren:
http://siberianoxygen.nl/muziek.html
De band heeft ook een facebookpagina:
https://www.facebook.com/siberianoxygen

foto 1 (5)

Renee & David
Het 3e optreden was in een prachtig huis. Dat mag vast wat kosten.
Een duo: Renee (meisje) op zang en David (Jett Rebel lookalike) op de gitaar.
Ik vond het erg mooi. Ik had ook best meer zang van David willen horen. Hun stemmen klonken heel mooi samen. Het duo bracht pop en soul covers van oa. Marvin Gay en Amy Winehouse.
Thom was erg gecharmeerd van de stem en performance van Renee.
Ik wil niet zeuren (maar ik doe het toch) Ik vond haar uitstraling iets te euforisch naar mijn zin. Ik vind dat sowieso een beetje eng altijd. (Hoe kan iemand toch zo gelukkig zijn?) Dit klopte voor mijn gevoel niet bij de tekst van Lenny Kravits – it ain’t over till it’s over (all this pain inside) kwam niet overtuigend over. Verder supertof.
Ze sloten af met een romantisch nummer voor haar vader, die ook stond te kijken achterin de woonkamer. Ik heb even gekeken of hij misschien een traantje moest laten van ontroering, dat was helaas niet het geval. Wel glunderde hij van trots. Erg leuk om te zien. Ik kan helaas niks terugvinden op internet van dit duo.

foto 2 (5)

Maarten ende mol
Daarna kwamen we terecht op een soort dakterras waar een DJ stond te draaien.
Het was House en Tech-house. Ik vond het eigenlijk best even lekker klinken, maar we vonden de sfeer niet leuk, dus dit bleef bij een bliksembezoek. Ik kan helaas ook over deze artiest niks terugvinden op internet. Als ik het google kom ik bij Endemol van de televisieproducties.

foto 3 (3)

Adriane Callas
Als laatste kwamen we toevallig langs een cafeetje waar deze Amerikaanse zangeres stond op te treden, samen met haar man op keyboard. Deze uitbundige performance vond ik het allerleukst.
Ze deden allerlei covers van Jazz en popsongs. Adriane heeft een krachtige en zwoele stem.
De muziek is hier te horen:
http://www.rolandadrianemusic.com/listen/

foto 4 (2)

 

2 gedachten over “Struinen in de Tuinen, Amersfoort”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *