Waar ik in geloof

Mijn sterke overtuigingen kunnen wel eens voor conflicten zorgen. Ik kreeg terug dat ik soms overkom alsof ik het allemaal beter weet. Dat is een rake observatie en iets voor mij om aan te werken. Ik vind het vervelend een dergelijke arrogantie uit te stralen en vind een open houding in communicatie heel belangrijk.

Ik vroeg mij hardop af of de verkiezingen wel eerlijk zijn verlopen, omdat ik me moeilijk kan voorstellen dat zoveel mensen, ondanks alles, nog op Mark Rutte stemmen. Bij nader inzien verbaast het me eigenlijk ook weer niet zoveel. Teleurgesteld ben ik wel. Ik zie zoveel rare dingen in de wereld gebeuren dat weinig dingen me nog echt verbazen.

Fake news 
Dierbaren spraken de angst uit dat ik mij verlies in complottheorieën en zij vroegen zich af of ik antwoorden in de juiste bronnen zoek.
Persoonlijk vind ik het niet raar dat mensen zoeken naar antwoorden en verklaringen voor wat er gebeurt in alternatieve bronnen, als de berichtgeving uit reguliere media en uit Den Haag verwarrend is en alleen maar meer vragen oproept. Het is tegenwoordig inderdaad lastig te bepalen wat echt is en wat fake, wie betrouwbaar is en wie niet. Persoonlijk heb ik meer vertrouwen in onafhankelijke bronnen en wetenschappers die hun imago en carrière op het spel zetten voor wat zij denken dat goed is, dan in degenen voor wie er (financieel) gewin te halen is.

Ik heb minder vertrouwen in de politiek, omdat ik zie dat het leven van de gemiddelde Nederlander er de afgelopen 10 jaar niet makkelijker op is geworden. Ik zie dat reguliere media grotendeels kritiekloos meegaat in het narratief van de overheid, terwijl goede onderzoeksjournalisten de zittende macht zouden moeten controleren. Ook wetenschappelijke vooruitgang is gebaat bij een open debat.

De term complottheorie vind ik een beetje flauw, omdat het makkelijk is afwijkende ideeën in een hokje te plaatsen en weg te zetten als onzin. We leven in een systeem en cultuur waar veel waarde wordt gehecht aan consensus en de meerderheid is conformistisch. Ik denk dat afwijkende ideeën juist heel waardevol kunnen zijn, dat out of the box denken zorgt voor creativiteit. Ik vind het reuze interessant om te onderzoeken welke alternatieve ideeën er leven en welke angsten en verlangens hieronder schuilen. Ik realiseer mij hoe beperkt en gekleurd mijn gezichtsveld is en sta open voor de mogelijkheid dat mijn wereldbeeld niet overeenkomt met de werkelijkheid. Ik ben niet bang voor wat ik zou kunnen ontdekken.

De essentie 
Naast dat ik mij heb verdiept in het tegengeluid, heb ik de laatste tijd wat spirituele boeken gelezen over het zielenleven, energie en de kracht van het NU.
Wat ik las resoneerde wel, ik had het gevoel dat het klopt. Ik wil graag met je delen, waar ik in geloof.

Ik geloof dat ik niet mijn lichaam ben, maar dat mijn ziel erin woont, met het hart als kern. Ik geloof dat ik in essentie uit liefde besta, dat ik een geweldig creërend vermogen bezit en verbonden ben met alles om me heen. Alles bestaat uit energie en energie gaat nooit verloren. Wel kan het transformeren. De bron is neutraal en accepterend. Ik geloof dat er slechtheid bestaat. Die energie is getransformeerd in haat en andere negativiteit. Er is een hoop ellende op de wereld en ik geloof dat we hier zijn op aarde zijn om lessen te leren, waardoor de ziel zich steeds verder kan ontwikkelen. Je kunt hier ervaren hoe het is een lichtje in de duisternis te zijn.
Ik geloof dat het onze taak is om het leven te ervaren door zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven en je zo min mogelijk te laten leiden door het ego. Het ego doet er alles aan zichzelf in stand te houden en bezig te zijn met verleden en toekomst. Stil staan, stil zijn en luisteren naar je hart is iets dat veel mensen zijn verleerd. Veel zaken zijn niet te vatten met het verstand. In het hart schuilt ware wijsheid, dat geloof ik. Het is te taak te doen wat goed voelt en waar je gelukkig van wordt en zo positieve energie te verspreiden en niet bang zijn voor verdriet en pijn. Ik wil alles voelen en doorleven (en begrijpen wat in mijn vermogen ligt)

Het geloof hierin, in liefde, biedt mij troost en geeft me kracht. En dat kan ik wel gebruiken! Ik heb er veel behoefte aan in deze rare tijd/ rare wereld. Ik geloof dat de kracht van vertrouwen ontzettend veel teweeg kan brengen! Peace!
How To Regain Your Self Confidence

2 gedachten over “Waar ik in geloof”

  1. Mooi weergegeven hoe je zelf in het leven staat!
    Mijn complimenten over de wijze waarop je weergeeft dat alternatieve media en uitspraken van ervaringsartsen ook relevante informatie kunnen bevatten dat via de msm niet naar buiten komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *